Work-life balance på Hamar

Koigen vinterstid

Det må være denne vårens heteste buzzord i arbeidslivet, og det er ikke så veldig rart at “alle” nå snakker om balansen mellom jobb og privatliv. De fleste har lagt bak seg et helt år med hjemmekontor og en helt annerledes jobbhverdag enn vi var vant til før Covid-19 traff verden.

Vi har for alvor lært oss hvordan man kan jobbe like mye som før, men leve et langt mer effektivt liv. Og vi har lært oss å sette pris på det nære. Det er mye som tyder på at det er satt en helt ny standard for hva vi forventer av en arbeidsplass. Og nettopp derfor er dette inngangen på hvorfor 321 (TRETOEN) er et selskap å se til akkurat nå.

321 er et relativt ferskt konsulentselskap startet på Hamar av en gjeng modige folk som ønsket å skape noe nytt og friskt. Å drive et IT-konsulentselskap er langt fra noe nytt, men vi prøver å skape rammer som skiller seg ut. Da vi la planen for hvordan selskapet skulle vokse fra de fire personene som startet det hele i 2019, så var nettopp balanse mellom jobb og privatliv en viktig ingrediens.

Og vi mener Hamar er et fantastisk utgangspunkt for nettopp det. Vi kan komme tilbake til hvordan vi driver selskapet, men for oss startet dette eventyret med en visjon om å dyrke nærheten til en voksende perle i Innlandet. Hamar kommune kaller det for “Innlandets urbane hjerte”, og vi kunne ikke vært mer enig. En passe stor by i enorm vekst med et rikt kulturliv, kort vei til den store byen Oslo, enda kortere vei til Gardermoen, innsjø og strand så langt øye rekker og natur og fjell et kvarter unna. Når du logger av for dagen eller helgen i 321, står det ikke på muligheter. Du har rett og slett heller et problem med å velge ut hva du skal bruke tiden din på.

Mari Wien er teknolog i seniorklassen. Hun jobbet i Iterate i Oslo, og hadde egentlig ingen planer om å flytte på seg.

Bilde av Mari

Mest fordi vi var redde for å ikke finne noe kult sted å jobbe. Det er jo litt sånn når man jobber i storbyen, at man danner seg et bilde av at det ikke er like spennende på de mindre stedene, sier Mari.

Men ønsket om å komme nærmere familien, og ikke minst ha råd til å kjøpe en større bolig var hele tiden en tanke i bakhodet. – Jeg var lei av stressende reisevei til jobb med uforutsigbar reisetid. Etter at jeg fikk barn hadde jeg sjeldent tid til å benytte meg av alt Oslo har å tilby.

Det er her 321 kommer inn i bildet. Etter å ha sett seg om etter noe spennende på Hamar lenge, dukket det plutselig opp et selskap som ble oppfattet som fremoverlent – og helt sentralt: Et selskap som tilbyr full involvering fra de ansatte og stor mulighet til å påvirke både egen arbeidshverdag og fremtid.

Da 321 kom på banen så ble jeg trigget av at dette var noe jeg kunne være med å forme og at dette virket som en gjeng som virkelig ønsket å skape noe spennende.

Mari er ikke alene om å føle det slik. Etter hvert joinet også Morten Slaatten Berg laget. Sammen med Mari var han med på å bygge Iterate i Oslo fra en startup i 2007 til det robuste selskapet det er i dag.

I tillegg til at 321 kunne tilby muligheten til å påvirke selskapet, fant Morten mange av de samme verdiene som Mari ved å flytte til Brumunddal.

Morten Slaatten Berg

Jeg tror mange har de samme ønskene som vi hadde. Komme nærmere familien, få et større hus og mer hage, ha naturen utenfor døra, kjenne litt på den rene lufta og være trygg på gode oppvekstvilkår for barna. Vi ville ha mindre tjas og mas – og mer livskvalitet rett og slett, forteller Morten.

Det store spørsmålet er om dette lar seg kombinere med en interessant og utfordrende jobb – som i tillegg har gode betingelser. Vi mener ja og svaret er 321!

Så hva er det som er så spesielt med denne startupen på Hamar? At vi har så fantastiske omgivelser er selvfølgelig sentralt, men vi har i tillegg forsøkt å bygge et selskap med de riktige rammene fra start. For oss har det vært med en klar ambisjon om 321 skal bli en sterk bidragsyter til å skape et solid fagmiljø utenfor Oslo. Det starter med å tiltrekke seg de beste teknologene.

Vi sier også at åpenhet er en verdi vi lever etter. Vi ønsker at alle ansatte i selskapet skal være involvert og interessere seg for utviklingen og driften. Vi har ingen lukkede dører eller lukkede kanaler. Vi deler vår kunnskap med hverandre, våre kunder og samarbeidspartnere.

Om du ønsker å vite mer om 321 er vår åpne personalhåndbok et godt sted å starte: https://info.321.no/. Om du vil vite litt mer om planene våre fremover må du henge med litt til.

Vi har på kort tid vokst oss til å bli en slagkraftig aktør, både i kompetansen som nå jobber i selskapet, men ikke minst også økonomisk. Det gir oss et fantastisk grunnlag for videre vekst. I disse dager flytter vi inn i nye lokaler med deilig utsikt mot Mjøsa – og kafeer og gode lunsjer i umiddelbar nærhet. Og vi jobber alt vi kan med å dyrke 321 til å bli en enda mer spennende arbeidsplass for talentfulle folk som synes alt det vi forteller om virker spennende.- Man kan være der man er og kjenne på at alt som er ikke kan forandres – og akseptere at slik blir det. Eller man kan ta et valg å skape noe nytt selv.

Det var det jeg gjorde, forteller Lars Ingar Øien, en av de fire gründerne bak 321.

Han er i dag daglig leder for selskapet, som nå tar fatt på sin kanskje aller mest spennende fase.

Det har gått fort i svingene, men til tross for usikkerheten som vi og alle andre kjenner på ved oppstart, har vi nå en veldig stabil base. Vi ser så mange muligheter rundt oss, og vi er helt avhengige av å få flere folk til å bli en del av laget.

En av mulighetene er å serve kunder i for eksempel Oslo. Korona-situasjonen har gjort det enklere å jobbe distribuert. I tillegg til hjemmekontor legger vi til rette for at vi kan jobbe fra kontoret vårt på Hamar, og med det skape et miljø både sosialt og faglig. Så er det ikke slik at vi har tenkt til å bare være der. Vi mener tilstedeværelse er viktig og har bare en drøy time med toget inn til Oslo – med gode muligheter for å jobbe mens man reiser i tillegg.

Hvis denne teksten gjorde deg litt mer nysgjerrig på 321 må du ikke nøle med å ta kontakt. Vi skal være en arbeidsplass som er STOLT av det vi får til – både de ansatte i mellom – og ikke minst sammen med kundene våre. Og vi har en klar ambisjon om å ha det GØY på veien dit.

tretoen på skitur

Nå setter vi punktum fordi ettermiddagsplanen er å padle kajakk til Helgøya for å ta en kaffe på Skafferiet. Nei da, vi skal ikke det, men vi kunne gjort det. Eller vi kunne tilbrakt ettermiddagen i naturskjønne Vangsåsa, syklet noen timer på de uendelige stiene langs Mjøsa, spilt golf på Atlungstad eller kjørt en time til Hafjell for å nyte et av Norges mest populære fjellområder. Eller bare gått over gata til Il Teatro for Innlandets beste italienske mat og en dobbel espresso. Ok, dere skjønner poenget.